Om os

DER VAR ENGANG ...

Historien om Aggersvold Gods

Historien omkring Aggersvold Gods går tilbage til middelalderen, hvor den omtales som Sædegård. Men vi springer frem til 1835, hvor værende hovedbygning blev opført i empirestil efter en brand. Siden er godset blevet et stykke kulturarv, som over de sidste godt 10 år er blevet istandsat af tidligere ejer Johan Schrøder. Hovedbygning og avlsbygninger er istandsat og for visse avlsbygninger, nyopførte, men i den oprindelige stil, også i detaljerne. Sjældent opleves et stykke kulturarv istandsat med så stor akkuratesse og kvalitet, som det er sket med Aggersvold Gods.

Stakladen er helt usædvanligt smuk

Aggersvold Gods er også kendt for sin store Staklade, som er 82 meter lang, 14 meter bred og ligeså høj. Iflg. Illustreret Tidende 1869, kaldt den største af sin art i Danmark. Store staklader er en væsentlig del af godsernes historie og stakladen på Aggersvold Gods er en fortsættelse heraf, tilpasset nutiden. Med en helt usædvanlig flot renovering til den mindste detalje, hvor det meste af den gamle robuste, karakteristiske trækonstruktion fra gulv til loft, er bibeholdt, er de gamle porte i stakladen ligeledes en vigtig del af bygningens oprindelige udtryk. Portene er udført, så de udefra ligner de oprindelige.

Aggersvold Skov og savværk

Godset er omringet af en idyllisk park, to voldgrave og et smukt, dyrerigt skovområde. Det varierede terræn i skoven giver en afvekslende biotop med en stor og sund bestand af kron- og råvildt. Lidt om savværket...

Mød Oldfruen, Godsforvalteren og de andre på gården

Godset drives som bed & breakfast, men udlejes også til fester, arrangementer, koncerter, konferencer, møder, bryllupper, m.m. Her kan du få indblik i, hvem vi er ...

Charlotte

Oldfrue

Charlotte varetager den daglige drift af vores bed & breakfast. Det er hende, der udleverer nøgler til dig, når du ankommer til godset, og hun anretter jeres morgenmad. Charlotte har været tilknyttet godset siden 2003 og har således en del kendskab til godsets historie.

Bo

Alt-mulig-mand

Bo går til hånde på gården og har gjort det siden 2003. Han blev oprindeligt ansat til at se efter hestene i stalden, men har sidenhen fået en del andre praktiske opgaver på sig. Han hjælper bl.a. med at fylde flis på flisfyret, så alle vores bygninger forbliver opvarmet døgnet rundt.

Thorkild

Skovfoged

Thorkild er Skovfoged og har været det siden 2003. Han har ansvaret for vores skov, herunder bl.a. plantning og fældning af træer til flisladen og savværket. Thorkild er en smilende herre, der ligesom mange af de andre på godset også har masser at fortælle om godset og dets historie.

Jane

Event Koordinator

Jane er hende, du skal i kontakt med, hvis du ønsker at benytte Aggersvold Gods til dit kommende arrangement. Jane har mange års erfaring med at arrangere events til alle slags formål - store konferencer og koncerter, familiefester og bryllupper, m.m. Jane kan kontaktes på mail events@aggersvold.dk

Niels

Godsforvalter

Niels er Godsforvalter og står for den overordnede drift af godset. Han har ligesom de andre i teamet været tilknyttet godset siden 2003 og kender historien forfra og bagfra.

en_GB